Onderzoek Collectief Particulier Eigendom CPE

Verkenning CPE met steun Provincie Zeeland

20/08/2015: Met steun van Provincie Zeeland heeft CPOZ een verkennende studie uitgevoerd naar het instrument Collectief Particulier Eigendom CPE.
CPE is een tussenvorm tussen 100% huur of 100% individueel eigendom.

Er is veel interesse in initiatieven met een collectief karakter, groepswonen met een thema, cohousing, woon cooperates, enz. Daarbij spelen 3 hoofdonderwerpen, hoe te financieren en te ontwikkelen, hoe te organiseren en te exploiteren, hoe met elkaar en met nieuwe leden om te gaan. Deze verkenning gaat in op de eerst genoemde aspecten financieel, juridisch, organisatorisch. Gedrag- en spelregels vormen een volgende onderzoeksfase.

De verkenning is onderstaand vrij te downloaden. CPOZ stelt het op prijs als u na het downloaden via het contactformulier of via E-mail info@cpoz.nl uw visitekaartje achterlaat. Wij zijn ook geinteresseerd in uw reacties. Wellicht heeft u aanvullende kennis, informatie, adviezen die CPE verder kunnen brengen. Doel is uiteindelijk dat groepsinitiatieven een grotere kans van slagen krijgen. Relevante informatie zullen wij op de website plaatsen onder het onderwerp CPE.

Voor verdere informatie of reacties kunt u E-mailen: -info@cpoz.nl of bellen: - Catrinus Tuinstra 06 - 53 32 75 35.